Moduuli 2 Laavulla

Lähipäivät 5.-7. syyskuuta 2013


Repoveden maisemat muodostuvat laajoista asumattomista metsistä, jylhistä kalliojyrkänteistä ja kymmenistä kirkkaista järvistä ja lammista. Kymenlaakson korkeimmat kohdat sijoittuvat Repovedelle ja maaston suuret korkeuserot haastavatkin retkeilijän testaamaan kuntoaan. Mäkien päälle kiipeäminen palkitsee retkeilijän kauniilla maisemilla.

Hiljaisuuden saattaa rikkoa kova kaakatus - kaakkuri on ylittämässä järven matkallaan pesälammelle. Talvella saatat nähdä ilveksen, näädän, hirven ja saukon jälkiä hangella tai kanalintujen kieppejä. Vanhojen metsien siimeksessä viihtyvät niin liito-oravat kuin pöllötkin.



1. Osan tavoitteet

1. Tuntea tuotekehitystyötä tukevat menetelmät hallinnassa
2. Valmiudet lähteä jakson jälkeen viemään omaa tuotekehitystyötä jo käytäntööön.

Halutessasi voit kommentteihin kirjoittaa jotain omista tavoitteistasi jo ennen lähipäivää. Tai lähettää postia retkellä mukana olijoille.







2. Osan rakenne
Orientaatio, kolme lähipäivää, niiden välissä käytävä dialogi ja oppimistehtävät.

3. Lähipäivät



Materiaali 5.9. - Mika Tonder


























4. Asiantuntijana Mika Tonder, Jaana Utti, Ville Mäkelä ja Inkeri Liimatainen





Jaana Utti vastaa koko projektin kokonaisuudesta ja auttaa teitä Villen kanssa kaikilla mahdollisilla tavoilla, jotta saamme varmasti kirjoitettua vanhuspalveluiden hyvän tarinan. Sähköpostia Jaanalle.





Ville vastaa kehittämisohjelman sujuvuudesta ja auttaa tuotekehitystöiden etenemisessä. Postia Villelle.

5. Yhteinen näkemys maailman menosta - dialogin lopputulos

Päivän teemat ja osa materiaalista tulevat alla olevaan yhdessä yhteisökirjoittamisen tiedostoon. Voit kirjoittaa sinne halutessasi ajatuksiasi jo etukäteen. Lähipäivien aikana kirjoitamme teemaa yhdessä eteenpäin.

6. Oppimistehtävät - osin jo Valamossa

OPPIMISTEHTÄVÄ 1 ALUSTAVA PROJEKTISUUNNITELMA

Katsele omaa projektiasi maailman muutoksissa. Tee alustava projektisuunnitelma ja palauta se sivulla Tutkinnon osa 2. Projektisuunnitelman luonnoksen pohja ja ohjeistus siitä, mitä tarvitset ensimmäisessä tutkinnon osassa on siellä.

OPPIMISTEHTÄVÄ 2. PIENIÄ ASKELEITA ARJESSA

Tee vähintään yksi näkyvä muutos työssäsi niin, että se kirjoittaa vanhuspalveluiden hyvää tarinaa. Kirjoita lyhyesti tuohon alle tekemäsi muutos ja miten se sinusta vaikutti. Otsikoi kommentti: Pieni askel arjessa. Kommentoi muiden tehtäviä. Tee Aava Unelmaan kuvallinen juttu teostasi.

OPPIMISTEHTÄVÄ 3. PROJEKTIRAPORTIN LUONNOS

Ensimmäinen versio projektiraportista. Ohjeet ovat Tutkinnon osa 2 -sivulla.

7. Palaute, oman oppimisen reflektointi ja arviointi


1. Palaute. Osan päätyttyä tähän tulee linkki, jossa annat palautteen osan onnistumisesta.

2. Reflektointi. Osan päätyttyä pohdit omaa kehittymisprosessiasi ja oppimaasi jakson aikana. Voit myös miettiä, mitä kysymyksiä jäi vielä avoimeksi. Reflektoinnin tekeminen merkitsee, että osanon kohdaltasi valmis oman näkemyksesi mukaan.

3. Jaksosta annetaan arvio. Jakson päätyttyä saat arvioisi jaksosta. Se merkitsee, että osa on kohdaltasi valmis

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti